yoghurtdonuts met frambozenglazuur

yoghurt donuts
aantal 12 | gebak, zoet | doordeweeks, feestelijk, weekend | amerikaans |
Deze donuts bak je in de oven en ze zijn dus veel minder vet dan de gefrituurde versie.
voorbereiding15 minutes
kooktijd20 minutes
totale tijd35 minutes

Kookgerei

  • donutvorm met 6 holtes (kookwinkel), ingevet,
  • spuitzak met spuitmondje van ½ cm Ø

ingrediënten

  • 225 g bloem
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • tl bakpoeder
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 75 g boter, gesmolten
  • 1 ei + 1 eierdooier, losgeroerd

yoghurtglazuur

  • 125 ml 140 g Griekse yoghurt
  • 30 g poedersuiker, gezeefd
  • ± 1 el slagroom
  • gevriesdroogde frambozen*, verkruimeld

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng in een kom de bloem, de suiker en het bakpoeder. Maak in het midden een kuiltje. Roer hierin de yoghurt, de boter, 1 el water, het ei en de eidooier door het bloemmengsel, zodat je een dik, glad beslag krijgt.
  • Schep het beslag in de spuitzak. Spuit van de helft van het beslag 6 dunne ringen in de holtes van de donutbakvorm.
  • Bak de donuts 15-18 min. of tot een ingestoken houten satéprikker er schoon uitkomt. Leg de bakplaat op een rooster en laat de donuts helemaal afkoelen. Herhaal met de rest van het beslag.
  • Meng intussen in een kom de yoghurt voor het glazuur met de poedersuiker. Doe er eventueel wat slagroom bij om het glazuur iets te verdunnen. Doop elke donut kort in het glazuur en laat het teveel afdruipen. Bestrooi met de verkruimelde frambozen en laat opstijven. Het glazuur blijft iets kleverig.
Voedingswaarde:
calorieën: 185kcal
|
eiwit: 3g
|
vet: 8g
|
koolhydraten: 25g
auteur: delicious.
*Gevriesdroogde frambozen koop je in ruim gesorteerde supermarkten of online.
RECEPTEN:
GEORGIE ESDAILE, HELENA MOURSELLAS,
FOTOGRAFIE:
NIGEL LOUGH,
STYLING:
KIRSTEN JENKINS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: kaneelbroodjes van Rutger

yoghurt donuts
RECEPTEN: GEORGIE ESDAILE, HELENA MOURSELLAS, FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH, STYLING: KIRSTEN JENKINS