aantal 12 |
gebak, zoet |
pasen, weekend |
|
Op zoek naar een goed picknickgerecht? Ga dan voor deze zoete worteltjestaart. Een van de favorieten van de delicious. redactie.
Ingrediënten
- gebak ± 12 punten
- 350 g worteltjes
- 3 eieren gesplitst
- 175 g basterdsuiker licht
- 100 ml zonnebloemolie + olie om in te vetten
- 100 ml notenolie + olie om mee te bestrijken
- 1 sap en rasp limoen + 1 plakje voor de garnering
- 2 tl kaneel
- 6 gember bolletjes, fijngeraspt
- 150 g hazelnoten grof gehakt
- 225 g bloem
- 6 g bakpoeder
- 1 mespunt zout
- 250 g roomkaas vers
- 200 g poedersuiker
- 1 el maanzaad
Instructies
- erwarm de oven voor op 175°C. Houd 3 dunne worteltjes achter voor de garnering en rasp de rest fijn.
- Klop in een kom de eierdooiers en de suiker met de mixer schuimig. Klop de oliën er beetje bij beetje door. Klop 2 el limoensap, het limoenrasp en kaneel erdoor. Schep de worteltjes, gember en hazelnoten erdoor. Meng de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en schep dit door het wortelmengsel.
- Klop de eiwitten stijf. Schep het wortelmengsel erop en spatel alles goed door elkaar.
- Schep het wortelmengsel in een ingevette springvorm van ± 24 cm Ø. Bak de taart in het midden van de oven in ± 1 uur goudbruin en gaar, dek de taart de laatste 10 min. af met aluminiumfolie. Laat de taart op een taartrooster afkoelen.
- Klop de roomkaas los met 1 el limoensap en klop de poedersuiker er in gedeelten door tot een glad mengsel ontstaat. Bestrijk de bovenkant van de taart met een laagje kaas.
Voedingswaarde
calorieën: 525kcal
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!