Worteltaart met gember en limoen

Worteltaart met gember en limoen

aantal 12 | gebak, zoet | pasen, weekend | |
Op zoek naar een goed picknickgerecht? Ga dan voor deze zoete worteltjestaart. Een van de favorieten van de delicious. redactie.
Kooktijd30 minutes
Oven1 hour
Totale tijd1 hour 30 minutes

Ingrediënten

  • gebak ± 12 punten
  • 350 g worteltjes
  • 3 eieren gesplitst
  • 175 g basterdsuiker licht
  • 100 ml zonnebloemolie + olie om in te vetten
  • 100 ml notenolie + olie om mee te bestrijken
  • 1 sap en rasp limoen + 1 plakje voor de garnering
  • 2 tl kaneel
  • 6 gember bolletjes, fijngeraspt
  • 150 g hazelnoten grof gehakt
  • 225 g bloem
  • 6 g bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 250 g roomkaas vers
  • 200 g poedersuiker
  • 1 el maanzaad

Instructies

  • erwarm de oven voor op 175°C. Houd 3 dunne worteltjes achter voor de garnering en rasp de rest fijn.
  • Klop in een kom de eierdooiers en de suiker met de mixer schuimig. Klop de oliën er beetje bij beetje door. Klop 2 el limoensap, het limoenrasp en kaneel erdoor. Schep de worteltjes, gember en hazelnoten erdoor. Meng de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en schep dit door het wortelmengsel.
  • Klop de eiwitten stijf. Schep het wortelmengsel erop en spatel alles goed door elkaar.
  • Schep het wortelmengsel in een ingevette springvorm van ± 24 cm Ø. Bak de taart in het midden van de oven in ± 1 uur goudbruin en gaar, dek de taart de laatste 10 min. af met aluminiumfolie. Laat de taart op een taartrooster afkoelen.
  • Klop de roomkaas los met 1 el limoensap en klop de poedersuiker er in gedeelten door tot een glad mengsel ontstaat. Bestrijk de bovenkant van de taart met een laagje kaas.

Voedingswaarde

calorieën: 525kcal
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!