wokschotel met kippendij, sperziebonen, paprika en pinda’s

wokschotel met kippendij, sperziebonen, paprika en pinda’s
Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, herfst, najaar, voorjaar, winter, zomer | aziatisch, fusion | glutenvrij, lactosevrij

De sperzieboon is een van de meest gegeten groenten in Nederland. In dit recept verwerken we de groente in een supersnelle wokschotel met kippendij! Ideaal voor een makkelijke doordeweekse maaltijd vól smaak.

Kooktijd:25

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 2 volle el mosterd, mild, grof
  • 3 el gembersiroop
  • ½ citroen, sap
  • 400 g kipdijfilet, in reepjes
  • 300 g witte rijst
  • 350 g sperziebonen
  • 1 komkommer
  • 2 el olie
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 50 g gezouten pinda’s, grof gehakt
  • 2 el peterselie, grofgesneden

Instructies

  1. Meng voor de marinade de mosterd met de gembersiroop en het citroensap. Schep de kipreepjes erdoor en zet apart. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in water met zout 5 min. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten en snijd in halve plakjes van ½ cm.
  2. Neem de kipreepjes uit de marinade en laat goed uitlekken. Bewaar de marinade.
  3. Verhit een wok. Voeg de olie toe en bak de kipdijfilet in 5 min. bruin aan. Voeg de paprika toe en bak al omscheppend 4 min. Schep de sperziebonen en de komkommer met de marinade door de roerbak en bak nog 1-2 min. op hoog vuur. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de wokgroente erover. Bestrooi de wokschotel met de pinda’s en peterselie

Voedingswaarde

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Probeer ook eens: geroosterde aubergine-fetaquiche met amandelyoghurtdeeg