Witte chocolademousse met lavendel en kersen

Witte chocolademousse met lavendel en kersen

aantal 6 | nagerecht | kerst | |
Verras je gasten tijdens het kerstdiner met een luchtige witte chocolademousse. In dit recept gebruiken we lavendel en kersen om voor een extra speciaal effect.
Voorbereiding30 minutes
Kooktijd5 minutes
Drogen1 hour
Totale tijd1 hour 35 minutes

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 1 tl lavendelbloemetjes natuurwinkel of Marokkaanse winkel, of laat evt weg
  • 150 g witte chocolade in kleine stukjes
  • 100 g eiwit ± 4 eieren + 1 extra voor de muntblaadjes
  • 50 g kristalsuiker fijn
  • 8-12 blaadjes munt
  • 200 g kersen op lichte siroop in pot

Instructies

  • Voorbereiden: kan 2 dagen van tevoren, begin in ieder geval 1 dag van tevoren. Verhit in een kleine steelplan 100 ml slagroom met de lavendel, laat ± 10 min. op laag vuur trekken. Zeef de slagroom en doe terug in de pan, gooi de lavendel weg. Breng de slagroom aan de kook, neem de pan van het vuur en smelt er al roerend de witte chocolade door. Doe in een kom en laat 10 min. afkoelen.
  • Klop eiwitten schuimig, voeg 25 g suiker toe en sla ze daarna stijf.
  • Klop de rest van de slagroom lobbig en spatel deze snel met de chocoladeroom en eiwitten tot een luchtige mousse. Verdeel de mousse over 4-6 glazen en zet ze in de koelkast om op te stijven.
  • Bereiden: kan paar uur van tevoren. Klop het extra eiwit stijf en bestrijk met een kwastje de blaadjes munt dun met eiwit. Haal de blaadjes daarna door de rest van de suiker zodat ze een mooi suikerlaagje krijgen. Leg ze op bakpapier en laat ze een uurtje drogen.
  • Lepel vlak voor het serveren de kersen en siroop over de mousse. Garneer met de blaadjes gesuikerde munt.

Voedingswaarde

auteur: delicious.

Recept en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan-Willem van Riel. Productie: Ellen van Mol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!