witlofsalade met peer & crème-fraîche-dressing

witlofsalade met peer & crème-fraîche-dressing
Recepten, Styling, Foodstyling & Fotografie: Studio Philippi

Deze witlofsalade met peer & crème-fraîche-dressing komt uit Janneke Philippi haar nieuwe boek ‘Canapé’. Het boek staat vol met kleine elegante gerechten voor lunch & diner. ‘Klein, maar fijn’, is het moto waar Janneke voor gaat met haar nieuwe boek.

Deze witlof salade en nog veel meer andere feestelijke recepten, zijn te vinden in het nieuwe nummer van delicious., waar alles draait om de voorbereidingen op de feestdagen. Bestel ‘m hier!

Witlofsalade met peer & crème-fraîche-dressing

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofd, lunch | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | frans | glutenvrij, vegetarisch
Het geheim van deze knapperige witlofsalade? De persillade. Persil is het Franse woord voor peterselie. Persillade is fijngehakte peterselie met een pittig accent van wat knoflook, de lekkerste olijfolie en soms een drupje citroen.
Voorbereiding30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 2 el crème fraîche
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap
  • 1 takje peterselie
  • ¼ teen knoflook
  • 1 tl sesamzaad
  • 3 struikjes mini-witlof
  • 1 sjalot
  • ¼ sappige handpeer
  • baby rode zuring sla of vene cress om mee te garneren

Instructies

  • Roer voor de dressing de crème fraîche los met 2 tl olijfolie, 2 tl citroensap en zout en peper naar smaak.
  • Snijd de peterselie fijn. Rasp de knoflook. Meng de peterselie en de knoflook door de resterende olijfolie. Breng de persillade op smaak met peper.
  • Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad en strooi op een bord.
  • Haal de blaadjes van de witlof los en verdeel over 4 borden. Snipper de sjalot ragfijn. Schil de peer en snijd in piepkleine blokjes. Schep de laatste tl citroensap door de peer.
  • Strooi de sjalot en peer op de witlofblaadjes. Schep de crème-fraîchedressing op de salade en besprenkel met de persillade. Bestrooi met het sesamzaad.

Voedingswaarde

calorieën: 103kcal
eiwit: 1g
vet: 9g
koolhydraten: 4g
auteur: delicious.
Recepten, Styling, Foodstyling & Fotografie: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Maak ook deze feestelijke hangop tijdens de feestdagen – of in het weekend.