aantal 4 |
hoofd, lunch |
feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
frans |
glutenvrij, vegetarisch
Het geheim van deze knapperige witlofsalade? De persillade. Persil is het Franse woord voor peterselie. Persillade is fijngehakte peterselie met een pittig accent van wat knoflook, de lekkerste olijfolie en soms een drupje citroen.
Voorbereiding30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
2elcrème fraîche
2elolijfolieextra vierge
1elcitroensap
1takje peterselie
¼teenknoflook
1tlsesamzaad
3struikjes mini-witlof
1sjalot
¼sappige handpeer
baby rode zuring sla of vene cressom mee te garneren
Instructies
Roer voor de dressing de crème fraîche los met 2 tl olijfolie, 2 tl citroensap en zout en peper naar smaak.
Snijd de peterselie fijn. Rasp de knoflook. Meng de peterselie en de knoflook door de resterende olijfolie. Breng de persillade op smaak met peper.
Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad en strooi op een bord.
Haal de blaadjes van de witlof los en verdeel over 4 borden. Snipper de sjalot ragfijn. Schil de peer en snijd in piepkleine blokjes. Schep de laatste tl citroensap door de peer.
Strooi de sjalot en peer op de witlofblaadjes. Schep de crème-fraîchedressing op de salade en besprenkel met de persillade. Bestrooi met het sesamzaad.
Voedingswaarde
calorieën: 103kcal
eiwit: 1g
vet: 9g
koolhydraten: 4g
auteur: delicious.
Recepten, Styling, Foodstyling & Fotografie: Studio Philippi