aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
pasen |
hollands |
Leg witlof met ham en salie in de ovenschaal. Bestrooi met geraspte jonge kaas en gratineer enkele minuten onder de hete ovengrill tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
Ingrediënten
- 800 g witlof
- 100 g serranoham
- 3 takjes salie
- 50 ml gembersiroop
- 1 kg krieltjes, in de schil
- 5 el olijfolie
Instructies
- Snijd een plakje van de onderkant van de witlof en halveer de stronkjes in de lengte. Scheur de serranoham grof.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de serranoham in 5 min. krokant. Leg de witlof en de salie tussen de ham.
- Bak de witlof in 4 min. bruin.
- Schenk de gembersiroop erbij, roer om en leg de deksel op de pan. Smoor de witlof afgedekt in 15 min. gaar. Keer af en toe.
- Halveer intussen grote krieltjes. Verhit in een koekenpan de laatste 3 el olijfolie. Bak de krieltjes in 15-20 min. goudbruin
- en gaar. Bestrooi ze met (zee)zout naar smaak. Serveer de gesmoorde witlof met de krieltjes.
Voedingswaarde
calorieën: 466kcal
eiwit: 16g
vet: 16g
koolhydraten: 59g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook deze romige witlof uit de oven met hazelnoten en aardappelpuree