aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
De Australische chef-kok Dan Hunter maakt verrassende smaakcombinaties, zoals deze wijting met hazelnotenkruimellaag en aardpeerchips.
Ingrediënten
- 2 el zonnebloemolie + extra olie voor frituren
- 400 grote aardperen geschild, in dunne schijfjes
- 8 wijtingfilets à 100 g, met vel
- 40 g boter
- ½ citroen sap
- groene slablaadjes voor erbij
- hazelnotencrumble 75 g hazelnoten, geroosterd, ontvliesd
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el hazelnotenolie
Instructies
- Hak de hazelnoten met de beide oliën in een keukenmachine tot een grove pasta. Voeg wat zout en peper toe.
- Vul een grote (frituur)pan voor de helft met zonnebloemolie en verhit op 160ºC (de olie is heet genoeg als een broodblokje hierin in 45 sec. goudbruin en knapperig wordt).
- Frituur de aardpeerschijfjes hierin in 2 min. goudbruin en knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met zout.
- Verhit 1 el van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak 4 visfilets met het vel omlaag 2-3 min. tot het vel knapperig is. Keer de wijting en voeg 20 g boter toe. Bak ze nog 1 min. of tot ze net gaar zijn, terwijl je de boter erover schept. Herhaal met de resterende wijting, olie en boter.
- Besprenkel de wijting met het citroensap en serveer ze met de aardpeerchips, hazelnotencrumble en slablaadjes.
Voedingswaarde
Recepten: Dan Hunter. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!