Whisky-affogato met whisky-semifreddo
glutenvrij
aantal 4 |
dessert, nagerecht |
doordeweeks, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
italiaans |
glutenvrij
Met whisky geef je een boozy kick aan deze Italiaanse klassieker. Nog leuker: het ijs maak je helemaal zelf zonder ijsmachine.
kooktijd25 minutes minutes
bevriezen8 hours hours
totale tijd8 hours hours 25 minutes minutes
Kookgerei
- ook nodig: diepvriesdoos met 1 l inh.
ingrediënten
- 300 ml slagroom
- 1 tl vanillepasta of -extract
- 60 ml Scotch whisky + extra voor erover
- 3 eidooiers
- 90 g fijne kristalsuiker
- 40 g melkpoeder
- 4-6 kopjes hete espresso
instructies
- Begin 1 dag eerder aan dit recept.
- Klop de room met de vanille en de helft van de whisky in een mengkom met de mixer tot stijve pieken.
- Klop in een grote, hittebestendige kom de eidooiers, suiker, het melkpoeder en de rest van de whisky. Zet de kom op een pan met een laagje zachtjes kokend water (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt) en klop met de mixer in ± 7 min. tot een dik en bleek mengsel dat als een lint van de klopper afloopt als je die optilt. Neem van het vuur en klop ± 10 min. tot het mengsel is afgekoeld tot kamertemperatuur.
- Spatel het eidooiermengsel voorzichtig door het roommengsel. Schep het in de diepvriesdoos en zet 1 nacht in de vriezer.
- Schep bolletjes semifreddo in de glazen. Schenk over elk glas een shot espresso en een scheutje whisky en serveer direct.
calorieën: 388kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 26g
|
koolhydraten: 23g
auteur: delicious.
FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | RECEPT & STYLING: EMMA KNOWLES.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Koffie liefhebber? Maak dan ook een keer deze espresso-martini tiramisu