Wentelteefjes met pruimenjam

Wentelteefjes met pruimenjam

vegetarisch
aantal 4 | nagerecht | doordeweeks, weekend, zomer | australisch |
Een van onze favoriete toetjes is wentelteefjes. Chef Mike McEarney uit Sidney maakt ze nog fantastischer met zoete pruimenjam.
Voorbereiding5 minutes
Kooktijd15 minutes
Weken15 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 2 eieren klein
  • 1/2 sinaasappel rasp
  • 1/2 tl koekkruiden
  • 40 g honing vloeibare
  • 3 dl geitenmelk
  • 8 sneetjes notenbrood
  • boter of margarine
  • pruimenjam
  • poedersuiker

Instructies

  • Klop in een kom de eieren los met de sinaasappelrasp, koekkruiden en honing. Roer de geitenmelk erdoor en klop het mengsel luchtig. Leg de sneetjes brood in de kom met eiermelk. Week het brood ± 15 min. totdat alle eiermelk is opgenomen. 
  • Smelt een klontje boter in een vlakke koekenpan en bak steeds 2 of 3 wentelteefjes aan beide kanten lichtbruin. 
  • Leg ze dakpansgewijs op een schaal en houd ze warm in een oven van 150°C. Serveer de wentelteefjes 
met warme pruimenjam en poedersuiker.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten en styling: Mike McEarney. Fotografie: Brett Stevens. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!