vegetarisch
aantal 4 |
nagerecht |
doordeweeks, weekend, zomer |
australisch |
Een van onze favoriete toetjes is wentelteefjes. Chef Mike McEarney uit Sidney maakt ze nog fantastischer met zoete pruimenjam.
Ingrediënten
- 2 eieren klein
- 1/2 sinaasappel rasp
- 1/2 tl koekkruiden
- 40 g honing vloeibare
- 3 dl geitenmelk
- 8 sneetjes notenbrood
- boter of margarine
- pruimenjam
- poedersuiker
Instructies
- Klop in een kom de eieren los met de sinaasappelrasp, koekkruiden en honing. Roer de geitenmelk erdoor en klop het mengsel luchtig. Leg de sneetjes brood in de kom met eiermelk. Week het brood ± 15 min. totdat alle eiermelk is opgenomen.
- Smelt een klontje boter in een vlakke koekenpan en bak steeds 2 of 3 wentelteefjes aan beide kanten lichtbruin.
- Leg ze dakpansgewijs op een schaal en houd ze warm in een oven van 150°C. Serveer de wentelteefjes met warme pruimenjam en poedersuiker.
Voedingswaarde
Recepten en styling: Mike McEarney. Fotografie: Brett Stevens. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!