Waldorfsalade 2.0 met groene kruidenmayo. Klassiekers vervelen nooit. Zeker niet als je er een kleine twist aangeeft.
aantal |
bijgerecht, hoofdgerecht, voorgerecht |
|
|
Deze waldorfsalade is supergroen door de frisse citroenmayo met dille, peterselie en basilicum. Met extra crunch van pistache.
Ingrediënten
- 1 eidooier
- ½ bosje dille
- ½ bosje peterselie
- ½ bosje basilicum
- 2 tl dijonmosterd
- sap en rasp van ½ biocitroen
- 150 ml zonnebloemolie
- ½ bos bleekselderij + wat blad
- 150 g blauwe druiven
- 1 granny smith
- 100 g walnoten
- 50 g pistache
Instructies
- Doe de eidooier in een hoge kom. Snijd de kruiden fijn en doe de helft bij de eidooier, voeg ook de mosterd en tweederde van het citroensap en alle rasp toe. Mix helemaal glad met wat zout.
- Voeg nu in een straaltje de olie toe en mix tot gladde groene mayonaise.
- Snijd de bleekselderijstengels in de lengte door en snijd daarna in 4-5 cm-stukken.
- Halveer de druiven.
- Snijd de appel in luciferdikke staafjes en besprenkel met de rest van het citroensap.
- Rooster de walnoten en pistache in een droge koekenpan, laat afkoelen en hak grof.
- Meng de bleekselderij, druiven, appel, tweederde van de noten en tweederde van de mayonaise. Garneer met de rest van de kruiden, bleekselderijblad, noten, de rest van de mayo en wat olijfolie.
Voedingswaarde
Recept, fotografie, styling: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Stap 4 Stap 5 Stap 6 Stap 7
Bekijk ook: 6x biefstuk salade – voor wie beter wil worden in biefstuk bakken én salades