aantal 6 |
ijs |
zomer |
|
lactosevrij
Er is 1 ding waar je ons in de zomer voor wakker kunt maken: ijs! En dan niet het – stiekem best lekkere – raketje of standaard schepijs, maar een ijsje met flair. Een ijsje met smaak, dat homemade is gemaakt. Zoals deze vlierbloesem-perenijs lolly’s. Easy, maar oh zo lekker voor een zonovergoten zomerdag.
Ingrediënten
- 250 ml vlierbloesemlimonade niet aangelengd
- 400 ml water
- ½ peer hard
- extra nodig: ijsvormpjes en stokjes
Instructies
- Meng de limonade met het water. Snijd de peer in dunne plakjes, bijvoorbeeld met een mandoline. Doe in ieder vormpje een plakje peer. Giet het sap erbij en zet de vormpjes 1-2 uur in de vriezer.
- Steek er stokjes in en laat de ijslolly’s een nacht in de vriezer staan. Neem de vormpjes uit de vriezer. Houd ze kort onder lauw stromend water en haal de ijsjes eruit.
Voedingswaarde
Dit recept komt uit IJS van Elisabeth Johansson. Karakter Uitgevers | ISBN 9789045201689 | €19,95
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!