aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
belgisch |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
belgisch |
Van klassiekers krijgen we nooit genoeg. Ook deze karbonades gestoofd in krachtig Belgisch bier met spitskoolstamppot zijn een echte aanrader.
Zin in iets nieuws met meer pit? Maak dit! Geroosterde spitskool met currypasta en kokos.
Ingrediënten
- 4 schouderkarbonades
- 50 g boter
- 1 bier, donker flesje, bijv. Vlaams abdijbier
- 1 zilveruitjes (pot à 320 g), uitgelekt
- 1 blaadje laurier
- 2 ontbijtkoek plakken, grof verkruimeld
- 1 kg aardappels, kruimig, geschild en in stukken
- 2 uien, fijngesneden
- 800 g spitskool, in reepjes
- 2 tl kerriepoeder
- 150 ml melk
Instructies
-
Bestrooi de karbonades met zout en peper. Smelt in een braadpan 25 g boter. Bak de karbonades aan beide kanten op halfhoog vuur zachtjes bruin aan.
-
Schenk het bier langs de rand in de pan. Voeg de uitjes, laurier en ontbijtkoek toe. Breng tegen de kook aan. Draai het vuur dan zo laag mogelijk en stoof de karbonades in 30 min. afgedekt gaar.
-
Kook intussen de aardappels in een laagje water met zout afgedekt in 20 min. gaar. Smelt in een hapjespan de laatste 25 g boter. Fruit de ui 4 min. Schep de spitskool erdoor, bak ook 4 min. en bestrooi dan met de kerrie. Leg de deksel erop en smoor de spitskool in 15 min. zacht. Schep regelmatig om.
-
Verwarm de melk. Giet de aardappels af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep de spitskool erdoor. Schep de spitskoolstamppot op 4 borden. Verdeel er de karbonades met de saus bij.
Voedingswaarde
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: SERGE PHILIPPI | BEWERKING: TRUDELIES SCHOUTEN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!