glutenvrij
aantal 1 |
dessert |
|
hollands |
glutenvrij
Homemade vla is totaal niet te vergelijken met vla uit een pak, waar vaak geen vanillestokje of eidooier aan te pas komen. Neem volle melk, goede vanille en eidooiers van blije kippen. Alleen met de beste ingrediënten maak je de lekkerste vla! Maak Rutgers vlaflip 3.0!
Ingrediënten
- ½-1 vanillestokje in de lengte doormidden gesneden
- 1 l volle melk
- 75 g suiker
- 40 g maïzena
- 4 eidooiers
Instructies
- Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en doe ze samen met het leeggeschraapte stokje en 900 ml melk in een pan. Breng aan de kook. Meng intussen de suiker en de maïzena met de rest van de melk. Klop daar als laatste de eidooiers door.
- Haal als de melk kookt het vanillestokje eruit. Giet al roerend de helft van de hete melk bij het suikermengsel. Roer goed door. Giet dit mengsel dan bij de melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Het mengsel zal dikker worden en gaan binden. Laat de vla 1-2 min. doorkoken en giet dan door een fijne zeef in een schaal. Bedek de vla met plasticfolie, zodat er geen vel ontstaat. Laat de vla afkoelen en roer voor gebruik nog kort door met een garde.
Voedingswaarde
calorieën: 128kcal
eiwit: 4g
vet: 5g
koolhydraten: 16g
*Dit recept is voor 1 liter vla.
Recept: Rutger van den Broek. Fotografie: Saskia van Osnabrugge
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!