aantal 8 |
bijgerecht, hapje |
|
hollands |
We eten vis volgens de seizoenen, met spartelverse recepten van de Zeeuwse gastchef Dick Pieter Arkenhout. In familietijd geniet het hele gezin van vislasagne, visburgers en een Oosterse soep met garnalen. Mister Kitchen gaat voor duurzaam én lekker in Zuid-Afrika, vist er op heek en snoek en maakt met de verse vangst fish & chips. Allemaal proeven? Heel begrijpelijk en doen, vinden wij! Want mócht je wat over hebben, dan maak je met de left-overs deze viskoekjes. Voor je lazy weekendborrel, met een glaasje wit.
Ingrediënten
- 150 g aardappelen kruimelige, geschild en in stukjes
- 200 g vis gare
- 1 ei
- 1 el melk
- 3-4 el bloem + extra
- 1 el dille vers, fijngehakt
- 1 el tijm vers, fijngehakt
- olijfolie om te bakken
Instructies
- Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en prak ze met een vork. Voeg de vis, het ei, de melk, de bloem met zout en peper naar smaak toe en meng tot een stevig mengsel.
- Vorm er met vochtige handen kleine koekjes van en wentel deze door wat extra bloem. Verhit in een koekenpan een flinke scheut olijfolie en bak de viskoekjes in 3-4 minuten per kant mooi goudbruin en gaar. Geef ze warm of op kamertemperatuur, met een komkommer-dillesalsa,.
- Weinig tijd? Voeg iets minder bloem (2-3 el) toe en schep met 2 lepels meteen 8 bergjes beslag in de pan. Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!