Visfricassee

Visfricassee

aantal 6 | hoofdgerecht | feestelijk | |
Op tafel een visklassieker met volle, stevige smaken. Geef er gesmoorde venkel of gestoomde broccoli bij.
Kooktijd20 minutes
Oven20 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 2 knoflooktenen
  • 8 bosworteltjes geschrapt, in dunne reepjes
  • 1 prei in dunne reepjes
  • ½ courgette in dunne reepjes
  • 200 ml slagroom
  • 50 ml witte wijn
  • 200 g gruyère alpage grof geraspt
  • 600 g kabeljauwfilet in stukken van 4 cm
  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit de olijfolie en bak de sjalotjes en knoflook glazig. Voeg de wortel toe en bak evenmee. Voeg de prei toe en vervolgens de courgette, roer alles goed om tijdens het bakken. Voeg de slagroom en wijn toe aan het groentemengsel en laat 5 min. zachtjes stoven. Verwijder de tenen knoflook. Roer de helft van de kaas door het groentemengsel. Breng op smaak met peper en evt. iets zout.
  • Verdeel het mengsel over 6 ovenvaste soepkommen. Verdeel de rauwe stukken vis over de kommen en strooi de rest van de gruyère erover. Bestrijk elk plakje bladerdeeg aan één kant met het ei en plak het op de kom (eikant naar beneden). Bestrijk dan de bovenkant met ei en zet de soepkommen op een bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het bladerdeeg in 20 min. goudbruin en gaar.
  • Serveer de visfricassee direct.

Voedingswaarde

calorieën: 645kcal
eiwit: 34g
vet: 47g
koolhydraten: 21g
auteur: delicious.
Receptuur: Betty Koster. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Hanneke Boers
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!