viscurry

viscurry
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: COLUMBUS/MIRJAM BLEEKER, CHRIS COURT (GERECHTEN) STYLING: KIRSTEN JENKINS.
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | indiaas | lactosevrij
Je hebt deze snelle curry binnen een uurtje op tafel, barstensvol specerijen die iedereen verwarmt die wat pit nodig heeft. Ga voor inspiratie uit India en maak je curry compleet met wortel-komijnsalade, kokos-limoensambal en geef er een bietenraita bij.
Kooktijd50 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 3 el kokosolie
  • 4 el verse gember, fijngesneden
  • 1 bosje lente-ui witte deel fijngesneden,
  • het groen in dunne sliertjes
  • 20 g verse kerrieblaadjes* + een paar gebakken kerrieblaadjes voor erover + 2 groene chilipepers, fijngesneden
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl hele kardemompeulen
  • 4 pruimtomaten, pomodori- of romatomaten, in stukjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk (1 blik)
  • 800 g witvisfilets zonder vel bijv. heek, schelvis, kabeljauw*, in 10 cm-stukken
  • 3 el vissaus
  • 1 el limoensap + limoenpartjes voor erbij
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • rotiplaat of paratha (diepvries), voor erbij

Instructies

  • Verhit de kokosolie in een grote, wijde pan op matig vuur. Voeg de gember en het wit van de bosuitjes toe en bak onder af en toe omscheppen in 5-6 min. glazig. Schep om met de verse kerrieblaadjes, chilipepers en specerijen en voeg de tomaten, kokosmelk en 125 ml water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat in ± 15 min. licht inkoken.
  • Leg de vis in de saus en pocheer in 8-10 min. net gaar. Breng op smaak met vissaus, limoensap en suiker. Strooi de gebakken kerrieblaadjes en het groen van de bosuitjes erover en serveer met limoenpartjes en rotiplaat.

Voedingswaarde

calorieën: 659kcal
eiwit: 39g
vet: 32g
koolhydraten: 52g
auteur: delicious.
* Verse kerrieblaadjes zijn te koop bij Aziatische supermarkten. Of neem ze uit de diepvries. Kijk op goedevis.nl voor verantwoord en duurzaam gevangen witvis.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: COLUMBUS/MIRJAM BLEEKER, CHRIS COURT (GERECHTEN) STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!