vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht |
zomer |
frans |
gefrituurd is een van de lekkerste manieren om verse vis te eten, vooral met zelfgemaakte saus erbij! Maak de klassieke gribiche, een saus van harde eieren, mayonaise, mosterd, kappertjes, peterselie, dragon en cornichons.
ingrediënten
gribiche
- 1 ei hardgekookt
- 230 g mayonaise
- 35 g augurk in blokjes
- 30 g kappertjes grof gehakt
- 15 ml wittewijnazijn
- sap van ½ citroen
- 1 el dragon fijngesneden
- 2 el platte peterselie fijngesneden
- 1 el bieslook fijngesneden
instructies
- Pak de eierdooier en wrijf hem door een zeef. Hak het eiwit fijn. Roer beide door de mayonaise. Voeg de overige ingrediënten voor de gribiche toe en breng op smaak met zout en peper.
auteur: delicious.
Recept: Mister Kitchen. Bewerking: Trudelies Schouten. Tekst: Merijn Tol. Beeldredactie: Carla Happee, Veerle Postel. Illustraties: ISTOCK. E.A.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!