Vis met klassieke saus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | zomer | frans |
gefrituurd is een van de lekkerste manieren om verse vis te eten, vooral met zelfgemaakte saus erbij! Maak de klassieke gribiche, een saus van harde eieren, mayonaise, mosterd, kappertjes, peterselie, dragon en cornichons.

ingrediënten

gribiche

  • 1 ei hardgekookt
  • 230 g mayonaise
  • 35 g augurk in blokjes
  • 30 g kappertjes grof gehakt
  • 15 ml wittewijnazijn
  • sap van ½ citroen
  • 1 el dragon fijngesneden
  • 2 el platte peterselie fijngesneden
  • 1 el bieslook fijngesneden

instructies

  • Pak de eierdooier en wrijf hem door een zeef. Hak het eiwit fijn. Roer beide door de mayonaise. Voeg de overige ingrediënten voor de gribiche toe en breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Mister Kitchen. Bewerking: Trudelies Schouten. Tekst: Merijn Tol. Beeldredactie: Carla Happee, Veerle Postel. Illustraties: ISTOCK. E.A.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


klassieke saus voor bij vis