aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
frans |
delicious. maakt van alle chefs in de dop een betere kok. Vandaag gaan we vis bakken. In een krokant jasje en met zelfgemaakte remouladesaus.
Maak deze op de huid gebakken vis met een tomaat-olijfsalsa.
Ingrediënten
- 500 g witvisfilets vers, koolvis
- 50 g bloem
- 2 eieren losgeklopt
- 8 beschuiten fijngemalen
- 2 el boter
- 2 el olie
- extra nodig: keukenpapier
remouladesaus
- 100 ml mayonaise
- 100 ml dikke yoghurt Griekse of Turkse met 10% vet
- 1 el kappertjes grof gehakt
- 1 el peterselie plat, fijngesneden
- 1 sjalotje fijngehakt
- 2 augurken klein, fijngehakt
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de remouladesaus in een kom. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
- Dep de visfilets goed droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout.
- Doe de bloem, het ei en de beschuit elk in een diep bord. Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het beschuitkruim.* Druk alles goed aan, want ze moeten goed ‘in hun vel’ zitten.
- Verhit de boter en olie 1 min in een koekenpan en bak hierin de visfilets ± 3 min. aan elke kant goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
delicious. helpt: vis bakken
Styling: Jan Willem van Riel. Recept: Eke Mariën. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Fotografie: Eric van Lokven
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
* Probeer eens een ander smaakje. Meng 1 el verse groene kruiden door de bloem of 1 tl paprika- of kerriepoeder.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Styling: Jan Willem van Riel. Recept: Eke Mariën. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Fotografie: Eric van Lokven
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!