De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Vijgen-walnotenrol

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vijgen-walnotenrol-delicious


vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | weekend | internationaal |
Vijgen kun je zowel met zoete- als hartige gerechten combineren. Omdat ze zo fijn zijn delen we een aantal heerlijke recepten ermee. 
voorbereiding15 minuten
opstijven2 uur

ingrediënten

  • 100 g gedroogde vijgen
  • 200 ml rode wijn
  • 1/2 tl kaneel
  • snufje piment
  • 120 gr walnoten geroosterd
  • poedersuiker

instructies

  • Snijd de vijgen in stukjes.
  • Laat ze samen met de rode wijn, kaneel en piment ± 5 min. zacht koken in een steelpannetje.
  • Laat 1 uur staan, van het vuur af. Laat ze daarna goed uitlekken.
  • Pureer ze glad in een keukenmachine. Voeg de walnoten toe en hak ze grof erdoor.
  • Bestrooi een vel bakpapier met poedersuiker.
  • Schep het vijgenmengsel hierop en rol het papier op tot een rol.
  • Omwikkel met plasticfolie en draai de uiteinden goed dicht. 
  • Laat in ± 1 uur opstijven in de koelkast. 
  • Serveer met blauwe kaas en crackers.
Voedingswaarde: | | |
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Max Adey. Productie: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


vijgen-walnotenrol-delicious
vijgen-walnotenrol