vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht |
weekend |
internationaal |
Vijgen kun je zowel met zoete- als hartige gerechten combineren. Omdat ze zo fijn zijn delen we een aantal heerlijke recepten ermee.
voorbereiding15 minutes minutes
opstijven2 hours hours
ingrediënten
- 100 g gedroogde vijgen
- 200 ml rode wijn
- 1/2 tl kaneel
- snufje piment
- 120 gr walnoten geroosterd
- poedersuiker
instructies
- Snijd de vijgen in stukjes.
- Laat ze samen met de rode wijn, kaneel en piment ± 5 min. zacht koken in een steelpannetje.
- Laat 1 uur staan, van het vuur af. Laat ze daarna goed uitlekken.
- Pureer ze glad in een keukenmachine. Voeg de walnoten toe en hak ze grof erdoor.
- Bestrooi een vel bakpapier met poedersuiker.
- Schep het vijgenmengsel hierop en rol het papier op tot een rol.
- Omwikkel met plasticfolie en draai de uiteinden goed dicht.
- Laat in ± 1 uur opstijven in de koelkast.
- Serveer met blauwe kaas en crackers.
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Max Adey. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!