aantal 6 |
hoofdgerecht, soep |
|
aziatisch |
hoofdgerecht, soep |
|
aziatisch |
Pho is een heerlijk aromatische, Vietnamese runderbouillon met kaneel, steranijs en nog veel meer specerijen. Gevuld met noedels, stukjes vlees en groenten. Je kunt er eindeloos mee variëren en de soep is lekker vullend!
Kookgerei
-
extra nodig: snelkookpan (optioneel)
Ingrediënten
- 2 g peperkorrels
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 2 pimentbollen
- 2,5 liter water
- 1 kilo runderbotten, of kalf
- 500 g ossenstaart, in stukken
- 125 g verse gember, in plakjes
Serveer met
- 4 – 5 el vissaus, naar smaak
- sap van 1 limoen
- 1 – 2 el bruine suiker, naar smaak
- 500 g gekookte (witte, platte rijst)noedels
- 1 bosje bosuitjes, in ringetjes
- muntblaadjes, optioneel
Instructies
-
Breng voor de pho alle ingrediënten tegen de kook in een ruime pan. Laat circa 4 uur trekken.
-
Haal na 1,5 uur de stukken ossenstaart ui de bouillon en laat ze afkoelen. Pluk het vlees van de botten en snij in kleine stukjes.
-
Zeef de bouillon en breng op smaak met de vissaus, limoensap en suiker.
-
Serveer de soep in kommen met noedels, stukje ossenstaart, en fijngehakte bosui.
-
Bereiden +/- 20 min, bouillon trekken: 4 uur. Kies je voor een snelkookpan? Dan is dit gerecht in 1,5 uur klaar.
-
Tip: lekker met verse munt of koriander.
-
Kies je voor de snelkookpan?
-
Breng dan alle ingrediënten voor de pho aan de kook in een snelkookpan. Kook op 1 bar (stand 1) voor 1,5 uur. Laat de pan afkoelen tot de druk eraf is. Zeef de bouillon en houd de stukken ossenstaart apart. Pel het vlees eraf en snijd in stukken. Maak de soep af zoals omschreven in stap 3 en 4.
Voedingswaarde
RECEPTUUR & FOTOGRAFIE EKE MARIËN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!