aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, feestelijk, weekend |
aziatisch |
Deze gevulde slaschuitjes vallen of staan met een lekkere saus. Het Vietnamese geheim? De juiste balans tussen zout, pittig, zoet en zuur. Probeer ook Vietnamese biefstuksalade!
Ingrediënten
- 600 g varkenssaucijsjes
- 2½ el zonnebloemolie
- 1 el vissaus
- 1 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 grote wortel julienne gesneden
- 1 kleine komkommer julienne gesneden
- 1 rode ui fijngesneden
- 2 kropjes little gem blaadjes losgemaakt
- 75 g geroosterde pinda’s gehakt
- 1 lange rode peper fijnsneden
- 125 ml nuoc cham*
Instructies
- Haal het gehakt uit de saucijzen en draai hiervan gehaktballetjes van 4 cm Ø. Verhit de olie in een diepe koekenpan op matig vuur en bak de balletjes in 5 min. gaar. Voeg de vissaus, sojasaus, honing en 1 el water toe en schraap de aanbaksels van de bodem los. Neem van het vuur.
- Schep de wortel, komkommer en rode ui in de slaschuitjes en verdeel er de gehaktballetjes, pinda’s en rode peper over. Besprenkel met de jus uit de pan en serveer met de nuoc cham.
Voedingswaarde
calorieën: 615kcal
eiwit: 32g
vet: 42g
koolhydraten: 27g
* Nuoc cham is Vietnamese dipsaus.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Bas Robben
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!