aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
frans |
Of het nou koud of warm is, dit powermaal met verse worst en linzen is altijd een goed idee. Ook fijn: je kan er meerdere dagen van smullen. Tip: lekker met rode-uiencompote.
kooktijd45 minutes minutes
Oven25 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 10 minutes minutes
ingrediënten
- 600 ml kippenbouillon van tablet
- 300 g beluga- of le puy-linzen*
- 4 el olijfolie
- 2 rode uien in halve ringen
- 2 teentjes knoflook geperst
- 250 g champignons fijngesneden
- ½ groene kool in repen van 3 cm
- 3 beschuiten
- 100 g kaas oud, geraspt
- 2 el Zaanse mosterd grof
- 4-6 worsten vers
instructies
- Breng de bouillon met de linzen aan de kook, draai het vuur laag en laat de linzen afgedekt in 30-40 min. gaar koken*.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit intussen 3 el olie in een ruime (hapjes)pan en bak de ui en knoflook zachtjes ± 3 min. Voeg de champignons en de kool toe, schep goed door elkaar en bak alles nog 5 min. tot de kool zacht wordt. Schep de linzen door de groenten en schep alles in een ingevette ovenschaal.
- Knijp de beschuiten fijn boven een kom en meng het kruim met de kaas en de mosterd. Verdeel het mengsel over de linzen. Bestrijk de worsten met de rest van de olie, leg ze op de linzen en maak in de bovenkant een aantal ondiepe inkepingen. Zet de ovenschaal ± 25 min. in de oven tot de worsten gaar zijn en de korst goudbruin is.
auteur: delicious.
* Of neem bruine linzen uit blik, die zijn al gaar.
Recept, bereiding en tekst: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Ellen van Mol m.m.v. slagerij Louman (Landsmeer) en slagerij de Wit (Amsterdam)
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!