aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Voor snelle kokers is pasta een prima optie. Vooral met lekker lente- en zomerweer is pasta heerlijk. Wat dacht je van deze verse pasta met zalm?
Ingrediënten
- 2 el olie
- 2 bosuitjes in stukjes
- 150 ml crème fraîche
- 2 el tomatenketchup
- 300 g zalm gerookt, in reepjes
- 12 zwarte olijven ontpit, in reepjes
- 2 el kappertjes uitgelekt
- 150 g rucola slamelange
- 300 g lintpasta koelvers, met kruiden
Instructies
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de bosui zachtjes. Roer de crème fraîche, tomatenketchup en 1 el water erdoor en verwarm nog even. Schep de zalm, olijven en kappertje erdoor en warm de saus nog 5 min. door. Breng op smaak met weinig zout (gerookte zalm is al vrij zout) en vers gemalen peper.
- Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar en giet af. Verdeel de sla over de borden, schep de pasta erop en verdeel de zalmsaus erover.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!