Vermout-roséjelly met rood fruit

Vermout-roséjelly met rood fruit

aantal 8 | nagerecht | | frans |
Siroop is zo gemaakt. En moeilijk is het ook niet. In feite is het half vocht, dat kan water zijn, en half suiker.Oh mensen, de mogelijkheden zijn onbeperkt en wat je ermee kunt maken ook. Want siroop is niet alleen lekker als limo met bruiswater, in een cocktail of over ijs, ik maak er ook razend bijzondere toetjes mee! Heb je al zin in deze jelly met rosé? Liefs, Yvette 
Kooktijd30 minutes
Opstijven4 hours

Ingrediënten

  • 12 blaadjes gelatine
  • 200 g suiker
  • 500 ml rode vermout
  • 500 droge rosé
  • 500 g rood fruit Hollands, bij voorkeur herfst frambozen
  • rode bessen bramen en kleine aardbeien
  • evt. eetbare bloemen
  • ook nodig: schaal inh. 1 l

Instructies

  • Week de gelatine in een kom met ruim koud water.
  • Verwarm voor de siroop de suiker al roerend met de vermout en de rosé en laat alles zachtjes iets inkoken. Haal de pan van het vuur. Roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor en laat ze oplossen. Laat even staan zodat het verder kan afkoelen tot lauwwarm.
  • Maak het fruit schoon. Giet het vermoutrosémengsel in de schaal. Voeg het fruit en eventueel de bloemen toe. Tik de kom kort op het aanrecht zodat eventuele luchtbellen verdwijnen. Laat de jelly afgedekt met plasticfolie in de
  • koelkast zeker 4 uur opstijven.
  • Vul een teiltje warm water om de jelly te lossen. Houd de schaal heel even in het water zodat de kom warm kan worden. Niet te lang, dan smelt de jelly en pas op dat het water niet ín de kom loopt, dan smelt de jelly ook! Haal de schaal als de randen loskomen uit het water. Zet een bord omgekeerd op de schaal. Draai de hele boel om en als het
  • goed is, glijdt de jelly nu langzaam uit de vorm. Gaat het nog niet, houd de kom dan nog een keertje in het water.
  • Bestrooi de jelly evt. nog met eetbare bloemen. Serveer daarna direct en geef er (natuurlijk!) een glas koele rosé bij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Yvette van Boven. Fotografie: Oof Verschuren. Productie: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!