aantal |
bijgerecht, hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Een klassieker ‘ombouwen’ tot een nieuwe klassieker, daar houden we van! Een romige variant op de klassieke witlofgratin is deze venkelgratin. Heel verrassend met de zachte gorgonzola.
kooktijd20 minuten
Oven20 minuten
totale tijd40 minuten
ingrediënten
- 4 kleine v venkelknollen
- 250 g gekookte achterham dunne plakjes, zo groot als de partjes venkel
- 50 ml melk volle
- 100 ml slagroom
- 100 g gorgonzola
- 100 g roomkaas vers
- 3 el Parmezaanse kaas geraspt
instructies
- Snijd elke venkelknol in de lengte in vieren. Snijd het venkelgroen grof. Kook de venkelpartjes in kokend water met zout in ± 12-15 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken. Rol elk stuk venkel in een plak ham en leg de pakketjes naast elkaar in een ovenschaal.
- Verwarm de melk met de slagroom en smelt hierin de gorgonzola en roomkaas. Breng de saus eventueel op smaak met peper.
- Schenk de saus over de venkelpakketjes. Zorg dat de saus de pakketjes bedekt. Strooi de Parmezaanse kaas erover en gratineer het gerecht ± 15-20 min. in de oven. Garneer met het venkelgroen. Lekker met aardappelpuree of past
calorieën: 465kcal
|
|
|
auteur: delicious.
Dit recept verscheen eerder in delicious.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!