Venkel met ham en gorgonzola

Venkel met ham en gorgonzola

aantal | bijgerecht, hoofdgerecht | doordeweeks | |
Een klassieker ‘ombouwen’ tot een nieuwe klassieker, daar houden we van! Een romige variant op de klassieke witlofgratin is deze venkelgratin. Heel verrassend met de zachte gorgonzola.
Kooktijd20 minutes
Oven20 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 4 kleine v venkelknollen
  • 250 g gekookte achterham dunne plakjes, zo groot als de partjes venkel
  • 50 ml melk volle
  • 100 ml slagroom
  • 100 g gorgonzola
  • 100 g roomkaas vers
  • 3 el Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Snijd elke venkelknol in de lengte in vieren. Snijd het venkelgroen grof. Kook de venkelpartjes in kokend water met zout in ± 12-15 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken. Rol elk stuk venkel in een plak ham en leg de pakketjes naast elkaar in een ovenschaal.
  • Verwarm de melk met de slagroom en smelt hierin de gorgonzola en roomkaas. Breng de saus eventueel op smaak met peper. 
  • Schenk de saus over de venkelpakketjes. Zorg dat de saus de pakketjes bedekt. Strooi de Parmezaanse kaas erover en gratineer het gerecht ± 15-20 min. in de oven. Garneer met het venkelgroen. Lekker met aardappelpuree of past

Voedingswaarde

calorieën: 465kcal
auteur: delicious.
Dit recept verscheen eerder in delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!