aantal |
bijgerecht, hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Een klassieker ‘ombouwen’ tot een nieuwe klassieker, daar houden we van! Een romige variant op de klassieke witlofgratin is deze venkelgratin. Heel verrassend met de zachte gorgonzola.
Ingrediënten
- 4 kleine v venkelknollen
- 250 g gekookte achterham dunne plakjes, zo groot als de partjes venkel
- 50 ml melk volle
- 100 ml slagroom
- 100 g gorgonzola
- 100 g roomkaas vers
- 3 el Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Snijd elke venkelknol in de lengte in vieren. Snijd het venkelgroen grof. Kook de venkelpartjes in kokend water met zout in ± 12-15 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken. Rol elk stuk venkel in een plak ham en leg de pakketjes naast elkaar in een ovenschaal.
- Verwarm de melk met de slagroom en smelt hierin de gorgonzola en roomkaas. Breng de saus eventueel op smaak met peper.
- Schenk de saus over de venkelpakketjes. Zorg dat de saus de pakketjes bedekt. Strooi de Parmezaanse kaas erover en gratineer het gerecht ± 15-20 min. in de oven. Garneer met het venkelgroen. Lekker met aardappelpuree of past
Voedingswaarde
calorieën: 465kcal
Dit recept verscheen eerder in delicious.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!