vegetarisch
aantal 8 |
hoofdgerecht |
|
surinaams |
vegetarisch
Wie feest, die eet! En daarvoor nodigen we natuurlijk lekker veel mensen uit. Maak deze vegetarische versie van de welbekende roti met kip; dit keer met ei. Ideaal: het past allemaal in één pan. Deze vegetarische variant op roti met kip wordt nóg lekkerder als je het een dag van tevoren maakt. De smaken kunnen dan beter op elkaar inwerken. Geef er dikke kwark met gemalen komijn en rasp van limoen bij.
Lekker vooraf: deze pindasoep met banaan-kokosballetjes.
totale tijd1 hour hour 15 minutes minutes
ingrediënten
- 10 eieren
- 4 el olie
- 2 uien fijngesneden
- 3 tenen knoflook geperst
- 4 el garam masala*
- 1 rode peper fijngesneden, evt. zonder zaden
- 1 blikje tomatenpuree
- 500 ml groentebouillon
- 4 zoete aardappels geschild en in 3 cm-stukken
- 1 bos kousenband in 3 cm-stukjes
- 1/2 witte kool in dunne repen
- 2 rode paprika's in reepjes
- 8 roti-platen of -vellen (Surinaamse toko)
- 4 bosuitjes in ringen
- 20 g verse koriander grof gesneden
- voor erbij: dikke kwark, gemalen komijn, limoenrasp, (tomaat)sambal
instructies
- Kook de eieren hard, laat ze afkoelen en pel ze.
- Verhit de olie in een grote pan, voeg de uien toe en bak ze ± 3 min. Voeg dan de knoflook, rode peper en het kerriepoeder toe en bak een paar minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon erbij en roer het goed om. Voeg de zoete aardappel, kousenband en kool toe en breng het aan de kook.
- Zet een deksel op de pan en stoof de groenten in 15 min. gaar. Breng het gerecht op smaak met zout. Roer de paprika en eieren er voorzichtig door en laat alles nog 10 min. zachtjes doorstoven.
- Draai het vuur uit en laat het gerecht nog 15 min. afgedekt staan. Warm de roti-platen op in een voorverwarmde oven. Serveer de groentecurry met de roti-platen, bosuitjes, koriander, kwark, komijn en sambal..* Lekkere garam masala voor roti is Chan’s Kerrie Masala, te koop bij grotere supermarkten en toko’s.
calorieën: 400kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 14g
|
koolhydraten: 54g
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Eke Mariën Fotografie: Eric van Lokven Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!