nr.1 foodmagazine

knolselderijburger met kappertjesmayonaise

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
knolselderij burger
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | doordeweeks, weekend | | vegetarisch
Burgers hoeven niet altijd van vlees of vis gemaakt te worden. Neem bijvoorbeeld dit recept met een burger gemaakt van knolselderij. Samen met de kappertjesmayonaise een heel smakelijk gerecht en perfect als vegetarische maaltijd.
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

Kookgerei

  • een mandoline

ingrediënten

  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 kleine knolselderij
  • evt. wat citroensap
  • 150 g bospeen evt. oerwortels in meer kleuren
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 50 g kappertjes uitgelekt en vocht opgevangen
  • 4 el mayonaise
  • 4 takjes rozemarijn naaldjes gerist, heel fijn gesneden
  • 4 harde bolletjes
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout

instructies

  • Meng de knoflook met 4 el olijfolie en warm op het laagste vuur 10-13 min. zachtjes door. De knoflook moet niet bakken, maar alleen smaak afgeven aan de olie. Zet apart.
  • Schil de hele knolselderij. Snijd de boven- en onderkant van de knolselderij af. Je kunt die nog prima voor soep gebruiken of fijnraspen voor een salade. Snijd de knolselderij in 4 dikke plakken en kook die 5-6 min. in ruim water met wat zout en evt. citroensap. Laat uitlekken.
  • Was de bospeen en rasp grof of schaaf ze op een mandoline in flinterdunne plakjes. Snijd de kropjes babyromainesla in reepjes en meng met de wortel, een beetje vocht van de kappertjes, peper en zout en wat olijfolie naar smaak. Meng de kappertjes met de mayonaise.
  • Dep de knolselderij droog en bestrijk ze rondom met knoflookolie. Verhit een grillpan heet voor en gril de plakken knolselderij 2-3 min. per kant. Bestrooi met de fijngesneden rozemarijn. Gril de plakken nog even heel kort, zodat ook de rozemarijn warm wordt en smaak afgeeft. Bestrooi met peper en zout.
  • Snijd de broodjes horizontaal doormidden en rooster de helften eventueel. Beleg de onderkant met kappertjesmayonaise, leg de knolselderij erop en wat van het sla-wortelmengsel, en daarop nog een schepje kappertjesmayonaise. Geef de rest van de wortel erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 395kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 22g
|
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
knolselderij burger
Productie: Wendie Hagen | Fotografie: Jeroen van der Spek | Styling: Annemieke Paarlberg