lactosevrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, snack |
oudjaar |
mexicaans |
lactosevrij, vegan, vegetarisch
hoofdgerecht, snack |
oudjaar |
mexicaans |
lactosevrij, vegan, vegetarisch
Mooi meegenomen: er komt geen vlees of vis aan dit gerecht te pas en alleen maar plantaardige zuivel. Zet deze nachos lekker stoer in één schaal op tafel en opscheppen maar!
Ingrediënten
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 1 kleine rode ui, fijngesneden
- 1 kleine rode paprika, in 3 cm-stukjes 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 bos snijbiet, stelen en bladgroen fijngesneden of neem 500 g spinazie
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 3 el chipotlepepers in adobosaus* ,uit blik, fijngesneden
- 400 g kerstomaatjes, 1 blik
- 400 g zwarte bonen 1 blik, afgespoeld en uitgelekt
- 125 ml groentebouillon
- 200 g tortillachips
- 150 g plantaardige cheddar, geraspt
- 2 rijpe avocado’s
- sap van 1 limoen
- limoenpartjes, korianderblad en haver zure room (vegan sour cream), voor erbij
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de ui, paprika, knoflook en snijbietstelen met een snuf zout
-
5-6 min. onder af en toe omscheppen.
-
Voeg het snijbietgroen met de komijn het korianderzaad en de chipotlepepers toe en laat ze onder af en toe omscheppen in 3-5 min. slinken. Voeg de tomaatjes, zwarte bonen en bouillon toe en laat in 10-12 min. onder af en toe omscheppen iets inkoken.
-
Spreid de helft van de tortillachips uit in een grote braadslee of ovenschaal. Verdeel hierover de helft van het snijbietmengsel en de helft van de kaas. Schep de rest van het snijbietmengsel erop en strooi de rest van de kaas erover. Bak 10-12 min. in de oven tot de kaas smelt en goudbruin kleurt.
-
Prak intussen in een kom de avocado’s grof met het limoensap. Voeg zout en peper naar smaak toe.
-
Strooi vlak voor serveren de korianderblaadjes over de snijbiet en bonen. Geef de avocado, limoenpartjes en zure room erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 863kcal
eiwit: 16g
vet: 56g
koolhydraten: 67g
*Chipotlepepers in adobosaus koop je in de ruimgesorteerde supermarkt of online.
RECEPTEN: TOM WALTON | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!