Meer plantaardig? Bestel delicious. GREEN voor de lekkerste recepten!
Vegan groentepita met Pulled Oats, knoflooksaus & koriandersalsa
lactosevrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 4 |
hapje, hoofd, hoofdgerecht, lunch |
doordeweeks, weekend |
midden-oosters |
lactosevrij, vegan, vegetarisch
Pulled Oats is het plantaardige antwoord op pulled pork, chicken en beef. Heerlijk in een pitabroodje, zoals in dit recept voor vegan groentepita met knoflooksaus & koriandersalsa. Je koopt Pulled Oats bij de meeste supermarkten en vind het in het schap bij de vleesvervangers.
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 175 g Pulled Oats Naturel
- 2 tomaten
- 1 el limoensap
- 5 takjes koriander grofgehakt
- 2 el vegan mayonaise
- 2 el plantaardige sojayoghurt (ongezoet)
- 8 maaltijdpita's kant-en-klaar of zelfgemaakt
- 1 tl gemalen komijn
- 5 el olijfolie
- 1 (rode) ui
- 2 tenen knoflook
Instructies
- Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakjes. Bestrijk ze met 3 el olijfolie. Verhit de grillpan goed voor. Gril de courgetteplakken in delen in 1-2 min. per kant bruin en gaar.
- Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de pulled oats 5-6 min.
- Snijd intussen voor de salsa de tomaten en de rode ui in kwarten. Pureer in de keukenmachine of in 2 porties in de hakmolen van de staafmixer de tomaat met de ui, het limoensap en de koriander tot een grove salsa. Voeg zout naar smaak toe.
- Rasp of pers voor de knoflooksaus 1 teentje knoflook. Meng de knoflook met de mayo en de yoghurt.
- Rooster intussen in de grillpan of broodrooster de pita’s warm. Houd de broodjes in een schone theedoek warm.
- Rasp of pers het laatste teentje knoflook boven de pulled oats. Voeg de komijn toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de broodjes open en vul ze met de courgette en pulled oats. Schep in elke pita wat knoflooksaus en koriandersalsa.
Voedingswaarde
calorieën: 355kcal
eiwit: 13g
vet: 1g
koolhydraten: 71g
Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!