Als het aan Julie ligt, eet haar gezin zo veel mogelijk vega. Dat daagt haar uit nóg creatiever te koken en de smaken extra zorgvuldig op elkaar af te stemmen. Het resultaat? Uitgebalanceerd comfortfood dat toch eenvoudig en snel op tafel staat.
In het februari-nummer van delicious. deelt ze maar liefst acht vega(n) ultra comfortfood recepten. Ze maakt prei-mosterdsoep met kaascrumble en ook haar rodekool-quiche met drie kazen en tijm smaakt super. Toe is er deze zijdezachte chocomousse op basis van… tofoe!
Vegan chocolademousse met gekaramelliseerde balsamico-druiven
lactosevrij, vegan
aantal 4 |
dessert, nagerecht, zoet |
|
|
lactosevrij, vegan
Verras je gasten met dit vegan dessert! Ja dat lees je goed. Niemand vermoedt hoe makkelijk het te maken is én dat er geen zuivel aan te pas komt. De tofoe herken en proef je niet meer.
Kookgerei
- ook nodig: keukenmachine, 4 coupes
Ingrediënten
- 150 g pure chocolade
- 400 g zijden tofoe
- 4 el ahornsiroop
- 40 ml espresso
- rasp van 1 biosinaasappel
- 150 g pitloze rode druiven
- 5 el crema di balsamico
Instructies
- Smelt de chocolade al roerende au bain-marie in een kom boven een pan met een laagje kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Of smelt de chocolade op laag vermogen in de magnetron.
- Schep de zijdentofoe samen met de gesmolten chocolade, ahornsiroop, espresso, sinaasappelrasp en een klein snufje zout in de kom van de keukenmachine. Mix tot gladde mousse. Verdeel over vier coupes of schep in een spuitzak. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de druiven in trosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de crema di balsamico. Rooster ± 10 min. in de oven of totdat de druiven geroosterd en zacht zijn.
- Neem de coupes uit de koelkast of spuit de mousse in kommetjes of glazen en verdeel de warme trosjes druiven erover. Serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 388kcal
eiwit: 10g
vet: 18g
koolhydraten: 43g
TIP Garneer met wat cacaopoeder. Ook lekker met een dot ongezoete (vegan) room.
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE MEVROUW MEL STYLING INGRID VAN KURINGEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: bubble tea: hip, kleurrijk en… hoe gezond is het eigenlijk?