Verras je gasten met dit vegan dessert! Ja dat lees je goed. Niemand vermoedt hoe makkelijk het te maken is én dat er geen zuivel aan te pas komt. De tofoe herken en proef je niet meer.
Kooktijd15 minutesminutes
opstijven + oven1 hourhour10 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour25 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: keukenmachine, 4 coupes
Ingrediënten
150gpure chocolade
400gzijden tofoe
4elahornsiroop
40mlespresso
rasp van 1biosinaasappel
150gpitloze rode druiven
5elcrema di balsamico
Instructies
Smelt de chocolade al roerende au bain-marie in een kom boven een pan met een laagje kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Of smelt de chocolade op laag vermogen in de magnetron.
Schep de zijdentofoe samen met de gesmolten chocolade, ahornsiroop, espresso, sinaasappelrasp en een klein snufje zout in de kom van de keukenmachine. Mix tot gladde mousse. Verdeel over vier coupes of schep in een spuitzak. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de druiven in trosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de crema di balsamico. Rooster ± 10 min. in de oven of totdat de druiven geroosterd en zacht zijn.
Neem de coupes uit de koelkast of spuit de mousse in kommetjes of glazen en verdeel de warme trosjes druiven erover. Serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 388kcal
eiwit: 10g
vet: 18g
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
TIP Garneer met wat cacaopoeder. Ook lekker met een dot ongezoete (vegan) room.RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE MEVROUW MEL STYLING INGRID VAN KURINGEN