vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
weekend |
|
Voor een écht lekker burger, ook vegetarische, gaat tout Amsterdam naar Burgermeester. Biologisch vlees voor de burgers, knapperige broodjes, frisse salades, gepofte aardappel en versgeperste sappen. Hamburgerketens pack your bags, je wilt namelijk nooit meer wat anders.
Ingrediënten
- mosterdmayonaise kant en klaar of zelfgemaakt*
- 8 plakken courgette ¾ cm dik
- 2-3 el olijfolie
- 2 rode paprika’s
- plantaardige olie om te frituren
- 3 el bloem
- 4 plakken feta of haloumi
- 1 ei losgeklopt
- 75 g panko**
- 4 broodjes bijv. Italiaanse bollen
- 8-12 blaadjes sla
- 12 plakken tomaat
- 12 plakjes komkommer
- 12 plakjes augurk
- 1 rode ui in halve ringen
- evt. ketchup
- 4 zongedroogde tomaten
Instructies
- Besprenkel de courgette met olijfolie,bestrooi met zout en laat 10 min. staan. Snijd de paprika in vieren, houd de stukken met de velkant in het vuur van het gasfornuis, totdat het vel zwartgeblakerd is. Haal het vel eraf of spoel het er onder de kraan af.Gril de courgetteplakken in een grillpan tot ze lichtbruin zijn.
- Verwarm de frituurpan op 180°C. Meng de bloem met zout en peper. Haal de plakken feta door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko. Druk de panko stevig aan en haal de kaas nog een keer door het ei en de panko.
- Beleg het brood met de sla, tomaat, komkommer,augurk en de rode ui. Frituur de kaas in 4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel eerst de vegaburgers over de broodjes en dan de courgette, paprika, mosterdmayonaise, evt. ketchup en de zongedroogde tomaten.
Voedingswaarde
calorieën: 550kcal
eiwit: 19g
vet: 26g
koolhydraten: 60g
Receptuur en bereiding: Burgermeester, Amsterdam. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!