Varkensvlees gevuld met walnoten en selderijremoulade

Varkensvlees gevuld met walnoten en selderijremoulade

aantal 4 | hoofdgerecht | vaderdag | |
Kooktijd30 minutes
Oven10 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes à 300 g
  • 60 g walnoten gehakt + extra voor erbij
  • 70 g zuurdesembroodkruim*
  • 30 g boter ongezouten, gesmolten
  • 3 el bladpeterselie fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 600 g knolselderij geschild, in luciferreepjes
  • 2 el mierikswortel geraspt, potje
  • 140 g Griekse yoghurt
  • 2 el citroensap
  • ook nodig: keukentouw

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Halveer de varkenshaasjes in de lengte, maar snijd ze niet helemaal door.
  • Meng de walnoot, broodkruim, boter en 2 el peterselie in een kom, voeg zout en peper naar smaak toe en verdeel het mengsel over de opengelegde varkenshaasjes. Vouw het vlees over de vullingen bind elk stuk met keukentouw op 4 plaatsen dicht.
  • Verhit de olie in een grote ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Bak het varkensvlees in 3-4min. rondom bruin. Zet in de oven en braad nog 8-10 min. of tot het vlees gaar is. Laat losjes afgedekt met folie 5 min. rusten.
  • Meng intussen de knolselderij, mierikswortel, yoghurt, citroensap en de rest van de peterselie in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd het varkensvlees in plakken en serveer met de selderijremoulade en extra walnoten.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Vers broodkruim: gebruik oud brood zonder korst en maal het fijn in de keukenmachine. Laat vers brood eerst goed uitdrogen (1 uur boven de verwarming of 5-10 min. in een oven op 75°C).
Recepten: Phoebe Wood. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Bernie Smithies
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!