aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
De frisse smaak van deze knapperige venkelsalade doet het goed bij de stevige linzen en de varkenshaas. Met een plakje katenspek om de medaillons gewikkeld maak je het nog lekkerder.
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 500 g varkenshaas op kamertemperatuur
- 1 citroen
- 300 g inzen groene, du puy
- 4 el olijfolie extra vierge
Instructies
- Breng de linzen in ruim koud water aan de kook, draai het vuur lager en kook ze op middelhoog vuur in ± 20 min. beetgaar. Giet af en roer 1 el olijfolie door de linzen. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de onder- en bovenkant van de venkelknollen en snijd de groente met een scherp mes of mandoline in dunne plakjes. Snijd de citroen in de lengte doormidden. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in partjes. Breng de venkelplakjes op smaak met citroensap, zout en peper.
- Snijd de varkenshaas in 4 stukken van ± 4 cm dikte. Bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en bak hierin de medaillons in 5-7 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Keer het vlees halverwege.
- Schep in een kom de venkelplakken door de rest van de olijfolie. Verdeel de linzen over 4 (voorverwarmde) borden en leg het vlees erop. Schep de venkelsalade bovenop het vlees. Garneer met enkele citroenpartjes en serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 450kcal
vet: 15g
koolhydraten: 35g
Receptuur: Yolanda van der Jagt. Bereiding: Bart Stuart. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!