Vanilleroomijs

Vanilleroomijs
Ijssterren prod. deel 1 f. Saskia van Osnabrugge

aantal 1 | nagerecht | kerst | |
Met zomerse temperaturen hebben wij zin in ijs: veel ijs. En natúúrlijk maken we dat zelf. Dit keer vanilleroomijs, dat lust toch iedereen? 
Kooktijd25 minutes
Invriezen2 hours 30 minutes
Totale tijd2 hours 55 minutes

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje in de lengte opengesneden, zaadjes eruit geschraapt
  • 350 ml volle melk
  • 400 ml slagroom
  • 5 eierdooiers
  • 150 g suiker

Instructies

  • Doe het vanillestokje, de zaadjes, melk en 150 ml slagroom in een ruime steelpan. Breng op laag vuur net tegen de kook aan en laat 10-12 min. trekken.
  • Klop intussen in een kom de eierdooiers met de suiker en een snufje zout met een mixer in 5-8 min. dik en romig. Giet nu langzaam al kloppend de hete melk in de kom. Klop tot alles goed is gemengd en giet terug in de pan. Zet weer op het vuur en laat al roerend met een houten lepel op matig vuur warm worden en binden tot het de dikte heeft van vla, maar laat het niet koken. Neem van het vuur en laat afkoelen. Roer de rest van de slagroom erdoor en laat helemaal koud worden in de koelkast en daarna nog zeker 4 uur of liever nog 1 nacht in de koelkast rusten voor een mooie structuur. Draai het mengsel volgens de gebruiksaanwijzing in de ijsmachine tot ijs.
  • Laat het ijs 4 uur tot 1 nacht rusten. 

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!