aantal 4 |
hapje |
weekend |
|
Truffelaardappelen zijn prachtig van kleur en heerlijk van smaak. Probeer deze krokante tempura. De iets zoetere aardappelen en salie zijn heerlijk met het kruidige notensausje.
Ingrediënten
- 1 takje oregano blaadjes, fijngesneden
- 1 takje salie blaadjes, fijngesneden + 8 hele blaadjes
- 1 takje rozemarijn naaldjes, fijngesneden
- 2 takjes tijm blaadjes, fijngesneden
- 90 g walnoten geroosterd en gemalen
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 el rodewijnazijn
- 1 el walnootolie + 2 tl extra
- 2-3 el zonnebloemolie + extra om te frituren
- 4 truffelaardappels
- 60 g bloem
- 40 g maïzena
- 200 ml water ijskoud, koolzuurhoudend
- 2 ijsklontjes
Instructies
- Meng de kruiden met de gemalen noten, knoflook, azijn en 1 el walnootolie. Roer er evt.nog 2-3 el zonnebloemolie door als het mengsel te dik is. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Verhit de olie om te frituren in een ruime pan of een frituurpan tot 190°C. Was intussen de aardappels, snijd ze in de lengte in plakken van ± 3 mm en dep ze droog. Meng in een ruime kom de bloem met de maïzena en zout. Klop er vlak voor het frituren de 2 tl walnootolie, het water en de ijsklontjes door. Klop niet te lang, er mogen nog klontjes in het beslag zitten.
- Haal telkens wat aardappelplakjes en salieblaadjes door het beslag en frituur ze in delen lichtbruin en gaar. De aardappels hebben ± 3 min. nodig. De salieblaadjes ± 2 min. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Serveer met de dip.
Voedingswaarde
Recept: Dosia Brewer, Bas Robben. Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!