Truffelaardappel- en salietempura met walnoten-kruidendip

Truffelaardappel- en salietempura met walnoten-kruidendip

aantal 4 | hapje | weekend | |
Truffelaardappelen zijn prachtig van kleur en heerlijk van smaak. Probeer deze krokante tempura. De iets zoetere aardappelen en salie zijn heerlijk met het kruidige notensausje.
Voorbereiding10 minutes
Kooktijd25 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 1 takje oregano blaadjes, fijngesneden
  • 1 takje salie blaadjes, fijngesneden + 8 hele blaadjes
  • 1 takje rozemarijn naaldjes, fijngesneden
  • 2 takjes tijm blaadjes, fijngesneden
  • 90 g walnoten geroosterd en gemalen
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 el walnootolie + 2 tl extra
  • 2-3 el zonnebloemolie + extra om te frituren
  • 4 truffelaardappels
  • 60 g bloem
  • 40 g maïzena
  • 200 ml water ijskoud, koolzuurhoudend
  • 2 ijsklontjes

Instructies

  • Meng de kruiden met de gemalen noten, knoflook, azijn en 1 el walnootolie. Roer er evt.nog 2-3 el zonnebloemolie door als het mengsel te dik is. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Verhit de olie om te frituren in een ruime pan of een frituurpan tot 190°C. Was intussen de aardappels, snijd ze in de lengte in plakken van ± 3 mm en dep ze droog. Meng in een ruime kom de bloem met de maïzena en zout. Klop er vlak voor het frituren de 2 tl walnootolie, het water en de ijsklontjes door. Klop niet te lang, er mogen nog klontjes in het beslag zitten.
  • Haal telkens wat aardappelplakjes en salieblaadjes door het beslag en frituur ze in delen lichtbruin en gaar. De aardappels hebben ± 3 min. nodig. De salieblaadjes ± 2 min. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Serveer met de dip.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Dosia Brewer, Bas Robben. Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!