tropisch havermout ontbijt met kokos – stap voor stap recept

Tropisch zoete havermout
aantal 2 | Breakfast, ontbijt, ontbijtgerecht | doordeweeks | internationaal |
De tropische combinatie van kokos, passievrucht en citroengras is er eentje om nooit te vergeten. Met deze zoete havermout als ontbijt geniet je optimaal van de zomer.

ingrediënten

  • 1 blikje kokosmelk à 270 g
  • 14 el fijne havermoutvlokken
  • 1 stengel citroengras
  • rasp van 1 biolimoen
  • 75 g gezouten cashewnoten
  • 2 el palmsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 2 el gezouten boter
  • 1-2 passievruchten

instructies

  • Doe de kokosmelk in een steelpan met 1 blikje water erbij en voeg 8 el havermout toe. Roer goed door.
  • Kneus de citroengrasstengel in de vijzel en doe samen met wat limoenrasp ook in de pan.
  • Kook op laag vuur 10 min. en laat indikken. Haal het citroengras uit de pan.
  • Hak de cashewnoten middelgrof en rooster ze goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  • Verhit de palmsuiker met 1 tl water en voeg de boter toe. Laat karamelliseren. Roer de overige 6 el havermoutvlokken erdoor en laat nog 2-3 min. verder karamelliseren op laag vuur tot mooi goudbruin.
  • Snijd de passievruchten open en schep de zaadjes eruit.
  • Serveer de havermout in een kom, verdeel de havermoutkaramel en de passievrucht erover en bestrooi met de cashewcrunch.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept, fotografie & styling: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Heb jij moeite met opstaan in de ochtend? 10 havermout recepten om van opstaan een makkie te maken (deliciousmagazine.nl)

Tropisch zoete havermout
Recept, fotografie & styling: Merijn Tol