Trio van kaasfondue

Trio van kaasfondue

aantal 6 | hoofdgerecht | familietijd, feestelijk | |
Kaasfondue met je familie en vrienden is altijd gezellig. delicious. friend Eke maakte een heerlijk kaasfonduetrio van boerenkaas, geitenkaas en Italiaanse blauwader.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

boerenkaasfondue

  • 25 g boter
  • 1 el bloem
  • 200 ml droge witte wijn
  • 150 g boerenkaas extra belegen uit Zoeterwoude, geraspt
  • 150 g ruygentaler uit Oudewater, geraspt
  • 150 g doruvael uit Montfoort, geraspt
  • 2 el jenever oud
  • evt. versgemalen peper of geraspte nootmuskaat naar smaak

geitenkaasfondue

  • 25 g boter
  • 1 el bloem
  • 200 ml witte wijn droog
  • 275 g geitenkaas belegen, geraspt
  • 1 stuk chèvre Frans, fijn gebrokkeld
  • 1 el bieslook vers, fijngesneden
  • 1 el tijm vers
  • 2 el kirsch
  • evt. versgemalen peper of geraspte nootmuskaat naar smaak

italiaanse blauwaderfondue

  • 25 g boter
  • 1 el bloem
  • 150 ml witte wijn droog
  • 150 g fontina bergkaas uit Aosta-vallei, geraspt
  • 150 g provolone zachte smeltkaas uit Noord-Italië, geraspt
  • 150 g gorgonzola picante blauwaderkaas uit de omgeving van Milaan, geraspt
  • evt. versgemalen peper of geraspte nootmuskaat naar smaak

Instructies

  • Maak elke kaasfondue in een aparte pan. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat de bloem een paar minuten op laag vuur garen en roer af en toe. Schenk de wijn erbij, draai het vuur hoger en klop alles met de garde tot een dikke gebonden saus. Als de saus kookt, kan het vuur weer zachter. Doe de kaas in drie delen bij de wijnsaus en roer goed tot alle kaas is opgenomen. Roer de jenever door de boerenkaasfondue en de kruiden en kirsch door de geitenkaasfondue. Voeg naar smaak gemalen peper en/of nootmuskaat toe. Houd de 3x kaasfondue warm in een fonduepan en geef er rauwe of geblancheerde groenten bij (paprika, aubergine, courgette, pompoen, wortel, sherry- tomaat, broccoli, peer), Turks brood en goed zuurdesembrood.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!