In dit extra dikke nummer van delicious. gaan we voor easy. Zo staan er – naast heel veel heerlijke uitpak-recepten – wel 25 recepten in die je binnen een half uurtje op tafel zet. Zo maakt Julie stoof, traybake, pulled chicken en pasta en in het weekend een zalmzijde. Manon presenteert soep, quiche of pita’s, eenvoudiger kán bijna niet. Ga je liever voor makkelijke noedels, volg dan Pippa’s recepten, want zij laat zien dat je ook met kant-en-klare noedels verrassend goed eet. Of kijk de kunst af van Italianen die pittig saucijzenvlees of venkelworst door hun saus, dip of gehakt doen voor meer smaak en snelheid.
Geniet van makkelijk & snel koken en eet lekker. Bestel het nummer hier!
Traybake met gnocchi, pesto, bimi en tomaat
Ingrediënten
- 500 g gnocchi
- 200 g bimi
- 5 el olijfolie + evt. extra
- 1 courgette, in dunne linten
- 30 g gekonfijte citroen
- 1 teen knoflook
- 40 g Parmezaanse kaas
- 40 g geroosterde amandelen
- 75 g waterkers
- 180 g zongedroogde tomaten, uitgelekt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de gnocchi en bimi op een met bakpapier beklede bakplaat om met 2 el olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster ± 15 min. in het midden van de oven. Voeg halverwege de baktijd de courgettelinten toe en schep om.
- Pureer de gekonfijte citroen, knoflook, Parmezaanse kaas, amandelen, ¾ van de waterkers en de rest van de olijfolie tot een gladde pesto. Voeg eventueel extra olijfolie toe als de pesto te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de zongedroogde tomaatjes en de pesto door de gnocchi en de bimi. Garneer met de rest van de waterkers.
Voedingswaarde
Bekijk ook: 39 zomerse traybake recepten en eenpansgerechten: ideaal als je geen zin hebt in de afwas