aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Tortelloni is een pastasoort waarbij de pasta wordt gevuld met verschillende ingrediënten, zoals tomaat of kaas. Tortellini is de kleinere variant en wordt vaak gevuld met vis of vlees. Heerlijk met gehaktballetjes en tomaten-ricottasaus.Blijf in Italiaanse sferen met deze pasta met spinazie, mozzarella en citroenboter.
Ingrediënten
- 300 g verse rundersoepballetjes
- 1 blik gepelde tomaten à 400 g
- 500 g verse tortelloni of kleinere tortellini*
- 1 takje munt + extra voor erover
- 150 g ricotta**
voorraad
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
Instructies
- Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook 1 min. Schep de gehaktballetjes erdoor en bak 2 min. mee. Schenk de inhoud van het blik gepelde tomaat erbij en druk de tomaten met een spatel klein. Laat de saus 10 min. zachtjes koken.
- Kook intussen de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de blaadjes munt fijn. Roer de munt door de tomatensaus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Giet de tortellini af en roer met de ricotta door de tomatensaus. Warm goed door en verdeel over de borden. Lekker met parmezaanse kaas. Bestrooi evt. met verse munt.
Voedingswaarde
calorieën: 715kcal
eiwit: 32g
vet: 38g
koolhydraten: 58g
*In het koelvak van de supermarkt vind je verschillende verse tortelloni en tortellini, bijv. met kaas en noten. Kies wat je lekker vindt.
**In plaats van ricotta kun je evt. ook crème fraîche nemen.
Recept, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!