aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Met Hollandse klassiekers is niks mis vinden wij. Iedereen houd van soep met ballen, sterker nog groentesoep met ballen is de meest gegeten soep in Nederland.Ook lekker: tomatensoep met geroosterde paprika en knoflookciabatta
Ingrediënten
- 300 g half-om-half gehakt
- ½ zakje (of 1 egehaktkruiden
- 40 g boter
- 1 ui gesneden
- 30 g bloem
- 1 groot blikje tomatenpuree
- 1 blik tomaatblokjes à 400 g
- 2 vleesbouillontabletten
- 1 pakje soepgroente ± 600 g, klein gesneden
- 100 ml slagroom
Instructies
- Verwarm de boter in een soeppan en fruit de uitjes zachtjes glazig in 5 min. Voeg de bloem toe, laat opnemen door de boter en al roerend even garen. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak zachtjes 1 min. mee. Voeg op halfhoog vuur in delen 1 liter koud water toe en roer steeds eerst de saus glad voordat je nieuw water toevoegt (dat voorkomt dat er klontjes komen).
- Voeg de tomaatblokjes met vocht, de bouillontabletten, gehaktballetjes en soepgroente toe en laat de groentesoep onder af en toe roeren 10-15 min. zacht koken. Breng op smaak met zout en peper en serveer in kommen. Roer de room erdoor. Lekker met boerenbrood of vloerbrood.
Voedingswaarde
calorieën: 480kcal
eiwit: 19g
vet: 36g
koolhydraten: 20g
Recept: Trudelies Schouten. Bereiding: Bart Stuart. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan-Willem van Riel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!