aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Janneke Philippi: ‘Een variatie op deze tjaptjoi maak ik met dikke omeletreepjes, een restje kip of garnalen.’
Ingrediënten
- 300 g rijst wit
- 2 el wok-olie
- 1 ui fijngesneden
- 1 wortel in schuine plakjes van 2 mm
- 200 g peultjes afgehaald
- 250 g champignons in plakjes
- 1 komkommer in lange linten geschaafd
- 150 ml groentebouillon van tablet
- 2 tl maïzena
- 125 g taugé
- 2-3 el sojasaus Chinees
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in een wok de olie en roerbak de ui op halfhoog vuur 2 min. Voeg de wortel, peultjes en champignons toe en roerbak 4 min.
- Voeg de komkommer toe en bak de groenten nog 3 min. Schenk de bouillon erbij. Roer de maïzena glad met 2 el koud water en voeg al omscheppend toe aan de tjap tjoi, zodat het bindt.
- Schep de taugé erdoor en breng op smaak met sojasaus en peper (of sambal). Verdeel de rijst over 4 borden en schep er de tjap tjoi bij.
Voedingswaarde
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!