Tjap tjoi met rijst

Tjap tjoi met rijst

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch |

Janneke Philippi: ‘Een variatie op deze tjaptjoi maak ik met dikke omeletreepjes, een restje kip of garnalen.’

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 300 g rijst wit
  • 2 el wok-olie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 wortel in schuine plakjes van 2 mm
  • 200 g peultjes afgehaald
  • 250 g champignons in plakjes
  • 1 komkommer in lange linten geschaafd
  • 150 ml groentebouillon van tablet
  • 2 tl maïzena
  • 125 g taugé
  • 2-3 el sojasaus Chinees

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in een wok de olie en roerbak de ui op halfhoog vuur 2 min. Voeg de wortel, peultjes en champignons toe en roerbak 4 min.
  3. Voeg de komkommer toe en bak de groenten nog 3 min. Schenk de bouillon erbij. Roer de maïzena glad met 2 el koud water en voeg al omscheppend toe aan de tjap tjoi, zodat het bindt.
  4. Schep de taugé erdoor en breng op smaak met sojasaus en peper (of sambal). Verdeel de rijst over 4 borden en schep er de tjap tjoi bij.

Voedingswaarde

Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!