aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
thais |
Curry-liefhebbers opgelet! Deze heerlijke, snelle Thaise viscurry met schelvisfilet, pompoen en tomaat is heerlijk. Ook lekker met zalmfilet of coquilles!
Ingrediënten
- 2 el olie
- 2 sjalotten in reepjes
- 2 el currypasta rode
- 400 ml kokosmelk
- 400 g pompoen geschild, in stukken
- 2 paprika’s rode, zonder zaadlijsten, in stukken
- 300 g rijst
- 400 g schelvisfilet in stukken
- 250 g tros-kerstomaatjes
- handvol basilicumblaadjes
- 1 el sesamzaad zwart
Instructies
- Verhit in een wijde (hapjes)pan met deksel de olie. Fruit de sjalot 1 min. Schep de currypasta erdoor. Schenk de kokosmelk in de pan en breng tegen de kook aan.
- Leg de pompoen en paprika in de pan en stoof de groenten met de deksel op de pan in ± 15 min. gaar. Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
- Leg de vis en de tomaatjes tussen de groenten en stoof nog 4-6 min., tot de vis net gaar is.
- Schep de rijst op 4 borden en verdeel de viscurry erover. Bestrooi met de basilicumblaadjes en zwart sesamzaad.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serhe Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!