Thaise viscurry met pompoen en tomaat

Thaise viscurry met pompoen en tomaat

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | thais |

Curry-liefhebbers opgelet! Deze heerlijke, snelle Thaise viscurry met schelvisfilet, pompoen en tomaat is heerlijk. Ook lekker met zalmfilet of coquilles!

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 2 sjalotten in reepjes
  • 2 el currypasta rode
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g pompoen geschild, in stukken
  • 2 paprika’s rode, zonder zaadlijsten, in stukken
  • 300 g rijst
  • 400 g schelvisfilet in stukken
  • 250 g tros-kerstomaatjes
  • handvol basilicumblaadjes
  • 1 el sesamzaad zwart

Instructies

  1. Verhit in een wijde (hapjes)pan met deksel de olie. Fruit de sjalot 1 min. Schep de currypasta erdoor. Schenk de kokosmelk in de pan en breng tegen de kook aan.
  2. Leg de pompoen en paprika in de pan en stoof de groenten met de deksel op de pan in ± 15 min. gaar. Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
  3. Leg de vis en de tomaatjes tussen de groenten en stoof nog 4-6 min., tot de vis net gaar is.
  4. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de viscurry erover. Bestrooi met de basilicumblaadjes en zwart sesamzaad.

Voedingswaarde

Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serhe Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!