aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
aziatisch |
Deze verrukkelijke Thaise rijst: pandanrijst – ook wel jasmijnrijst – heeft een stevige korrel, sterk aroma en nootachtige smaak en wordt vaak geserveerd bij curry’s. Zin in meer Thaise gerechten? Maak dan ook deze drumsticks.
Ingrediënten
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui fijngesneden
- 250 g sugarsnaps in grove reepjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 paksoi in reepjes
- 2 el Thaise rode currypasta*
- 300 g pandanrijst
- 400 g cocktailgarnalen diepvries, ontdooid
- 1 bosje koriander grof gesneden
- 2 limoenen in partjes
Instructies
- Verhit in een pan met dikke bodem de olie. Bak de ui ± 1 min. op hoog vuur. Voeg de sugar snaps, paprika en het witte deel van de paksoi toe en roerbak ± 3 min.
- Draai het vuur lager, voeg de currypasta toe en roerbak ± 1 min., tot de heerlijke geur vrijkomt. Schep dan de rijst erdoor. Schenk er 400 ml heet water bij, roer goed en breng aan de kook.
- Leg de deksel op de pan en draai het vuur zo laag mogelijk. Kook de rijst op matig vuur in 12-15 min. gaar. Zet er eventueel een vlamverdeler onder als het te hard gaat. Leg de laatste 5 min. de garnalen op de rijst en warm ze mee.
- Neem de pan van het vuur en laat de rijst afgedekt nog 5 min. staan. Schep het groene paksoiblad en zout en peper naar smaak door de rijst.
- Bestrooi met koriander en serveer met de partjes limoen.
Voedingswaarde
* Thaise rode currypasta vind je bij sommige supermarkten. Het is een geconcentreerde, geurige pasta van specerijen, pepers en kruidenwortels.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!