aantal 450 |
drankje |
|
chinees |
In een Chinese keuken hoef je nooit een theepot te zoeken, er staat altijd een rijtje klaar.
Ingrediënten
- 1 kaneelstokje
- 350 g geleisuiker
- 2 tl sinaasappelrasp
- 1 el sinaasappelsap
- jampotje(s)
Instructies
- Doe thee en kaneelstokje in een steelpan, schenk er 400 ml kokend water op en laat 5 min. trekken. Voeg suiker en sinaasappelrasp en -sap toe, breng al roerend aan de kook en laat 4 min. koken. Schenk door een zeef in een gesteriliseerde jampot, druk de theeblaadjes een beetje uit. Sluit de pot meteen en keer om. Na 5 min. kun je de pot(ten) weer rechtop zetten.
- Ongeopend kun je de gelei ± 4 maanden bewaren. Heerlijk op scones met clotted cream of stijfgeklopte slagroom.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!