glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij
hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij
Een fris en elegant gerecht, precies zoals je bestelt op een Zuid-Frans terras.
Tip van Janneke: Deze tartare is ook lekker van andere visfilet. Ik gebruik bijvoorbeeld graag kabeljauw- of zalmhaas.
Maak ook eens: steak tartare op z’n Aziatisch
Kookgerei
-
evt. ook nodig: kookring
Ingrediënten
- 400 g haricots verts
- 2 sjalotjes
- 3 takjes dragon
- 4 el citroenmayonaise
- 2 el volle yoghurt
- 500 g verse tonijnfilet geelvin of albacore, MSC-gecertificeerd
- 2 tl kappertjes
- 3 ansjovisfilets in olijfolie
- 50 g mesclun of eikenbladsla
- Franse frietjes, voor erbij*
Instructies
-
Kook de haricots verts in 5 min. knapperig gaar. Spoel ze in een zeef onder stromend water koud en laat ze goed uitlekken.
-
Snijd 1 sjalotje in grove stukken. Doe de grofgesneden sjalot met de dragon, citroenmayonaise en yoghurt in de maat- beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
-
Snijd de tonijn in miniblokjes. Snijd ook de kappertjes en de ansjovisfilet fijn. Snijd de laatste sjalot ragfijn.
-
Meng de tonijn, kappertjes, ansjovis en fijngesneden sjalot met 2 el dragon- dressing. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
-
haricots verts over 4 borden; gebruik eventueel een kookring voor een perfecte cirkel. Zet de rest van de sla, haricots verts en dragondressing apart op tafel. Serveer met friet.
Voedingswaarde
calorieën: 587kcal
eiwit: 37g
vet: 32g
koolhydraten: 33g
* Ook lekker met zuurdesembaguette erbij, maar dan is het niet meer glutenvrij.
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!