tartare van tonijn met dragondressing & haricots verts

tartare van tonijn met dragondressing & haricots verts
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: glutenvrij

aantal 4 | hoofdgerecht | | | glutenvrij

Een fris en elegant gerecht, precies zoals je bestelt op een Zuid-Frans terras.Tip van Janneke: Deze tartare is ook lekker van andere visfilet. Ik gebruik bijvoorbeeld graag kabeljauw- of zalmhaas.Maak ook eens: steak tartare op z’n Aziatisch

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Kookgerei

  • evt. ook nodig: kookring

Ingrediënten

  • 400 g haricots verts
  • 2 sjalotjes
  • 3 takjes dragon
  • 4 el citroenmayonaise
  • 2 el volle yoghurt
  • 500 g verse tonijnfilet geelvin of albacore, MSC-gecertificeerd
  • 2 tl kappertjes
  • 3 ansjovisfilets in olijfolie
  • 50 g mesclun of eikenbladsla
  • Franse frietjes, voor erbij*

Instructies

  1. Kook de haricots verts in 5 min. knapperig gaar. Spoel ze in een zeef onder stromend water koud en laat ze goed uitlekken.
  2. Snijd 1 sjalotje in grove stukken. Doe de grofgesneden sjalot met de dragon, citroenmayonaise en yoghurt in de maat- beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de tonijn in miniblokjes. Snijd ook de kappertjes en de ansjovisfilet fijn. Snijd de laatste sjalot ragfijn.
  4. Meng de tonijn, kappertjes, ansjovis en fijngesneden sjalot met 2 el dragon- dressing. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
  5. haricots verts over 4 borden; gebruik eventueel een kookring voor een perfecte cirkel. Zet de rest van de sla, haricots verts en dragondressing apart op tafel. Serveer met friet.

Voedingswaarde

  • calorieën: 587 kcal
  • eiwit: 37 g
  • vet: 32 g
  • koolhydraten: 33 g

* Ook lekker met zuurdesembaguette erbij, maar dan is het niet meer glutenvrij. 

STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!