Tapiocapap met appel, wortel, dadelstroop en sesamzaad

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | | | | glutenvrij, vegetarisch
Begin je dag goed met deze heerlijke tapiocapap. Tapioca is een zetmeelrijk product en wordt gemaakt van de cassavewortel. Ook fijn: tapiocameel is glutenvrij!
kooktijd20 minuten

ingrediënten

  • ½ biosinaasappel
  • 1 l melk
  • 110 g tapiocaparels*
  • 1 appel
  • 2 wortels
  • dadelstroop*
  • 1 el sesamzaad

instructies

  • Snijd een stukje van de oranje schil van de sinaasappel af. pers de sinaasappelhelft uit. Breng de melk met de tapioca, een snuf zout en sinaasappelschil aan de kook. laat de tapioca in 15 min. op heel laag vuur onder af en toe roeren koken.
  • Schil intussen de appel en verwijder het klokhuis. Rasp de appel en de wortel grof en meng met het sinaasappelsap. schep de topiocapap in 4 kommen en verdeel er het wortelmengsel over. schenk er dadelstroop naar smaak over en bestrooi met wat sesamzaad.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Tapiocaparels zijn bij toko’s te koop, dadelstroop bij mediterrane winkels en natuurwinkels.
Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Recepten: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!